nedelja, 12. april 2015

Dan 2 - Od Abbe do Hard Rocka

Hard Rock Cafe selfie stick video :)

Noč na jutro 11. je potekala brez težav, le ameriški cimer je imel celo noč žagarske vaje. Zgledalo je kot da bo narezal kubikov za ves Stockholm. Ko smo vstali smo prvo ruknili eno barcaffe kavico, da nas je zaštartala in naredili plane za dan. Ob 11.00 smo se odpravili proti VASA muzeju. To je muzej ladje, ki se je potopila v dobrem kilometru od izplutja, tako da so jo švedi v vsej razočaranosti pustili ležati na dnu morja celih 300 let. Ni jim zameriti, saj če se človek matra prepeljati na stotine kubikov japonskega hrasta, gradi ladjo in potem se mu potopi po enem kilometru, marsikdo bi rekel
" ko jo j..." Potem smo šli v Abbin muzej in v Swedish music hall of fame muzej. Muzej je bil zelo interaktiven saj smo se lahko preizkusili v mešanju pesmi, karaokah in plesu z Abbinimi člani. Bili smo malo manj uspešni kot člani benda, vendar če smo prišli čez 10 % uspešnosti je to bil že čudež. Po muzeju smo se sredi Stockholma usedli na eno kavico. To ni nikakršna nova stvar pri nas, vendar je na vse naše začudenje sredi velemesta mimo nas prišprintala mala veverica in se kot nalašč ustavila pred tablo z menijem. Žal je že odšprintala naprej preden smo lahko iz žepov potegnili telefone za sliko veverice. Zgleda da se tudi njej niso dopadle cene, saj so za eno kavico kar krepko "oštre".
Dalje smo se odpravili počasi proti kosilu. Porodila se nam je ideja, da bi kupili eden in edini selfie stick, saj bi se tako bolj efektivno slikali vsi skupaj in morem vam povedati, da je bil to do sedaj najboljši nakup na švedskem. Dalje smo se odpravili v Pizza Hut. Ameriška zadeva, kjer smo se najedli prav po ameriško, tako da smo komaj pricapljali do hostela. Kljub do vrha nabasanih želodcev nismo pozabili na še eno ameriško sladico. Sladoled v Burger Kingu je nam vsem zelo teknil, tako da smo se malo manj kot po štirih privlekli do našega stanu, kjer smo hitro okupirali vse foteljčke in tako čakali, da se hrana malo poleže. Po dve urnem brskanju po internetu smo ugotovili, da na soboto zvečer v stockholmu ni nobene pametne feštice, tako da smo se dogovorili, da gremo v ŠE ENO ameriško zadevo. Hard Rock Cafe. Po nekaj rokerskih beatih, smo se vrnili v hostel, kjer smo imeli s Španskimi kolegi še eno domačo pojedino mesnin dežele nanoške in tako zaključili dan 2. V nedeljo pa v Linkoping!
Over & out,
Aljaž in Andrsž

Ni komentarjev:

Objavite komentar