ponedeljek, 13. april 2015

Balkan style

13. 4. smo se prebudili v novih posteljah v Linkopingu. V pričakovanju na jutranjo kavo smo se prav hitro odpravili iz sob in zavili proti šoli v kuhinjo. Tam smo si postregli z švedsko kavo in obilnim zajtrkom. Ko smo si napolnili želodce nas je stričko Hakan (koordinator) odpeljal na sestanek učiteljev gozdarstva. Zgleda, do so si nekateri kar podaljšali njihove počitnice, saj so danes na delovnem mestu manjkali 4, zato se je tudi naš urnik malo spremenil.
Najprej smo odšli v nama zelo zanimiv prostor v drugo stavbo, saj so v njem nameščeni simulatorji za john deerjeve harvesterje in forvarderje. Nato nas je še vedno po skandinavsko zgubljen stric odpeljal po zaščitno opremo za naju, in nato na ponovno na kavo. Tukaj lahko priznamo, da imajo švedi zelo vodeno kavo. Pomaga tako kot v sloveniji kakšen kakav ali pa morda cedevita.
Po okrepčilu z močnejšo vodo nas je pot privedla do učenk, ki se izobražujejo v jahanju konj, takrat smo si tudi ogledali njihove štale in dvorano za dresurno jahanje. Ko sva si napasla oči na dekletih smo šli do kabin in dvigal od forvarderjev, ki jih imajo nameščene na poligonu za urjenje, slednje smo tudi malo stestirali. Specialno zanimivo je bilo pri tem početju gledati našo profesorico angleščine, ki ji je vsaka komanda pognala adrenalin po telesu, in se izražila kot visoki krik ali pisk.
Po igranju z igračami smo odšli na pravo švedsko kosilo, ki nas je okrepčalo, saj smo po njem odšli v pol ure oddaljen gozd, kjer šola opravlja sečnjo z njihovim največjim harvesterjem. Na poti do tja smo se ustavili na kraju zločina, kjer je bober glodal in z tem uničeval breze, nekaj škode je že naredil saj je veliko dreves bilo že podrtih. Ko smo prišli do harvesterja nas je učitelj, ki ga upravlja, povabil v kabino, kjer sva malo pošlatala ročke in gumbke, ter podrla nekaj dreves. Tako se naš šolski dan končal. Odšli smo nazaj v dom, in nato odšli proti Linkopingu. Tam smo malo podilali evrčke in dobili švedske krone. Nato smo zavili še do Ikea stavbe, kjer smo si ogledali ta velik trgovinski center, nabavili potrebno in odšli proti našim sobam.
Po rahlem počitku smo zopet poskušali priti do simulatorjev vendar nam to ni uspelo. Očitno nam ni usojeno. Zato smo odšli v sobe, pod tuš in spat.

Ni komentarjev:

Objavite komentar